2017, het jaar waarin…

Het duurt nog maar een paar weken en dan zitten we al in 2018! Het is zo cliché, maar man, man, man… wat gaat de tijd snel. Een jaar geleden was ik nog niet zo lang zwanger en nu hebben we er een prachtige, gezonde dochter bij van alweer dik 5 maanden oud. Oliver zit midden in zijn tweede schooljaar en gaat ook als een speer. En wij als ouders zijn inmiddels helemaal gewend aan ons gezinnetje van vier en het is of het nooit anders is geweest. We genieten er met volle teugen van!

2017 was een bijzonder jaar. Het was het jaar waarin:

♥ ik mocht genieten van een hele fijne en voorspoedige zwangerschap

♥ we in maart Olivers 4e verjaardag vierden op het strand met lieve familie en vrienden

♥ we koude maar hele gezellige paasdagen in Nederland vierden

♥ ik me bij de rechtbank in Den Haag officieel liet beëdigen als vertaler Spaans – Nederlands en Nederlands – Spaans

♥ we eind april een heerlijk weekendtripje maakten naar een prachtige camping aan de Costa Brava, omringd door de zee en de natuur

 

♥ we een superleuke ‘maternity’ fotosessie deden met prachtige foto’s als resultaat

♥ we Olivers kamertje verhuisden en opnieuw inrichtten

♥ we natuurlijk ook de babykamer in orde maakten

♥ de zomer met extreme hitte al vroeg inzette in Barcelona en lang aanhield

♥ we voor de komst van Emma nog een paar keer lekker van het strand hebben genoten

♥ ik hoogzwanger mijn verjaardag vierde met mijn twee mannen

♥ op maandagochtend 3 juli onze prachtige dochter Emma werd geboren

♥ we daaropvolgend veel bezoek hebben gehad van mijn vader, moeder, zus, vrienden, vriendinnen en schoonfamilie

♥ Oliver zich ontpopte tot een geweldige grote broer

♥ ik mijn jeugdvriendin Anita na 10-11 jaar weer zag

♥ we in het najaar wederom veel bezoek hadden van de familie

Het was niet allemaal rozengeur en manenschijn. We hebben in 2017 ook tegenslagen gekend, of beter gezegd één grote tegenslag, want de rest valt erbij in het niets. Maar we blijven altijd positief en hoopvol. Zoiets doet je des te meer beseffen dat je elke dag met volle teugen van het leven moet genieten. Het doet mij persoonlijk ook beseffen hoe waardevol alles en iedereen in mijn leven is.

2018 staat voor de deur. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Ik ben heel erg benieuwd! Ik heb in ieder geval wel een aantal plannen en goede voornemens, maar daarover later meer. Eerst gaan we nog gezellig Kerst vieren, iets waar ik erg naar uitkijk!

Maak de volgende zin af: 2017 was voor mij het jaar waarin…

11 thoughts on “2017, het jaar waarin…

 1. Lieve Maaike,
  Heerlijk om weer een stukje van jou te lezen, vlg mij zit je helemaal op je plek in BCN. Wens jou en je geliefden veel voorspoed, gezondheid en mooie dingen van het leven toe, en ja daar horen helaas ook verdrietige, vervelende zaken bij.. liefs uit Fijnaart.

 2. Wat een mooi overzicht!! Ik wist niet dat je een beëdigde vertaler bent. Goed om te weten, want we moeten nog steeds een groot document laten vertalen. Werk je particulier of bij een bedrijf? De laatste zin is voor mij echt niet af te maken, er is zoveel gebeurd haha. Het jaar waarin onze bruiloft was in Nederland, het jaar van Buenos Aires, het jaar van ontslag, het jaar van het starten met mijn eigen bedrijf, het jaar waarin we verhuisden naar het platteland en het jaar waarin een goede vriend overleed. Op 1 januari komt ook bij mij een terugblik, ik mag weleens beginnen die te maken haha 🙂

  1. Een veelbewogen jaar voor jou hè, Sabine!
   Ik heb al jaren geleden een part-time vertaalopleiding gevolgd. Dit jaar heb ik een opfriscursus gedaan en heb ik me ook laten beëdigen. Het idee is om er in 2018 op freelance basis mee aan de slag te gaan! Ik heb altijd in het bedrijfsleven gewerkt en nu met twee kinderen heb ik er heel erg behoefte aan en zin in om zelfstandig ondernemer te zijn. (Mocht ik iets voor je kunnen betekenen, weet je me te vinden ☺).
   Ik wens jou en je dierbaren veel geluk, liefde en gezondheid in het nieuwe jaar!!

 3. Een mooie terugblik op wat blijkbaar een heel mooi jaar voor je is geweest. Maar niet meer in het toerisme begrijp ik? En wat leuk dat je Anita weer hebt gezien!
  Voor mij was het ’t jaar waarin mijn oudste “echt” naar school ging, de jongste zich steeds meer tot een (ondeugend) meisje ontwikkelde en ik een nieuwe baan kreeg. En we weer heel veel mooie safari’s maakten natuurlijk! 🙂

  1. Ha Miranda, klinkt ook als een heel mooi jaar vor jou! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat voor werk is het? Ik heb na mijn zwangerschapsverlof een periode onbetaald verlof aangevraagd, zodat ik wat langer bij Emma kan zijn en ze nog niet naar de opvang hoeft. (Want dat zou dan gelijk vijf volle dagen per week zijn…) Mijn baan wordt voor me vastgehouden, maar eigenlijk wil ik nu liever voor mezelf werken dan voor een bedrijf en dat hoop ik te doen met vertalen en tekst schrijven.
   Ja, was echt heel leuk om Anita weer te zien na zo’n lange tijd. Ze is niks veranderd!
   Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een fantastich 2018!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *