2018: Doelen, plannen, projecten…

Allereerst, een gelukkig nieuwjaar, lieve lezer!

Hopelijk heeft iedereen heerlijke feestdagen gehad en is vol goede moed het nieuwe jaar begonnen. Wij hebben genoten van een geweldige week in Nederland met mijn familie en wat was dat toch fijn! Het was koud en het regende… en dat zijn we niet meer gewend, maar het mocht de pret niet drukken. Ik vond het heerlijk om bij mijn lieve familie te zijn en het voelde ook goed om weer eens in mijn vertrouwde vaderland te zijn. Die Nederlandse gezelligheid in huis, de Top2000 en All you need is love, boswandelingen, kinderboerderij, oliebollen, vuurwerk… Ik had het niet willen missen!

2018 is nog maar een paar dagen oud, wat voelt dat toch fijn. Een nieuw begin, een schone lei, een leeg boek… Het perfecte moment om na te denken over het jaar dat komen gaat, mooie plannen te maken en nieuwe doelen te stellen. Natuurlijk kan dat op elk moment, maar ik doe het graag bij het begin van een nieuw jaar, hoe cliché dat ook is. Ik vind het fijn om terug te blikken op het afgelopen jaar en te bedenken wat ik graag in het komende jaar anders zou willen zien en wat ik wil bereiken. Te bedenken waar ik blij van word en hoe ik mezelf kan verbeteren. Mijn doelen schrijf ik altijd op, zodat ik er bewust naar toe kan werken. Ook dit jaar heb ik weer een lijstje gemaakt, dat ik hierbij met je deel. Lees je mee?

► Mijn blog verder ontwikkelen!

Mijn blog staat nog in de kinderschoenen. Laten we zeggen dat ik een begin heb gemaakt, maar ik heb er door omstandigheden niet zo veel artikelen op geplaatst als ik had gewild. Wel heb ik ontdekt hoe WordPress, het systeem achter deze blog, werkt. Dit jaar wil ik me richten op het schrijven van zo veel mogelijke leuke artikelen, want daar gaat het toch om! Ik word blij van schrijven en ik deel graag leuke tips. Daarom wil ik ook de insteek van mijn blog in het nieuwe jaar iets veranderen. Uiteraard zullen veel van mijn artikelen nog steeds ‘iets’ met Barcelona of Spanje te maken hebben, maar er zijn ook heel veel andere thema’s die ik interessant vind en waar ik graag over schrijf, zoals het moederschap, sport & welzijn, mode & beauty, interieur en ‘positiviteit’ in de breedste zin van het woord. Het komende jaar hoop ik mijn blog te vullen met vele leuke artikelen, waarmee ik mijn lezers kan inspireren.

► Zelfstandig ondernemer zijn

Mijn hele werkleven heb ik in loondienst gewerkt. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt in het bedrijfsleven, leuke collega’s gehad en heel veel geleerd. Ook in Barcelona heb ik nooit zonder werk gezeten. (Lees hier wat voor banen ik heb gehad in Barcelona.) Maar de laatste jaren heb ik steeds meer de behoefte aan ‘iets voor mezelf’. Iets wat ik heel graag doe en wat van mij voelt. Ook heb ik meer behoefte aan flexibiliteit. Part-time werken is hier in Spanje zo goed als geen optie en een full-time baan vind ik best lastig te combineren met het moederschap. Maar belangrijker nog, ik wil niet vijf dagen per week op kantoor doorbrengen en hiermee belangrijke momenten in het leven van mijn kinderen missen! Het zelf kunnen bepalen van mijn werktijden is dan ook nog een reden waarom ik graag zelfstandig ondernemer wil zijn.

Afgelopen 1 december verliep officieel mijn zwangerschapsverlof en had ik dus eigenlijk weer moeten beginnen. Maar net als bij Oliver heb ik ook nu besloten een pauze te nemen en een periode van onbetaald verlof aangevraagd. (Dit betekent dat mijn baan voor me wordt vastgehouden, mocht ik terug willen komen.) In deze periode wil ik graag beginnen met mijn eigen onderneming.

En waar wil ik me dan mee bezighouden? Met schrijven en vertalen! Schrijven doe ik heel erg graag. Ik ben een echte taalliefhebber. Ook heb ik jaren geleden een opleiding tot vertaler (Spaans-Nederlands en Nederlands-Spaans) gevolgd. Afgelopen jaar heb ik een opfriscursus ‘Vertalen in de praktijk’ gedaan bij de LOI en heb ik me ook laten beëdigen bij de rechtbank. Dus in opdracht schrijven en vertalen, dat is mijn doel. Het enige waar het me nu nog aan ontbreekt, is het vinden van meer opdrachtgevers!

► Weer lekker gaan sporten

Het afgelopen jaar heb ik weinig gesport vanwege de zwangerschap en de komst van onze dochter Emma. Tijdens de zwangerschap heb ik wel aan yoga gedaan, maar dat ging er uiteraard heel rustig aan toe met die dikke buik. Normaal gesproken ben ik een heel sportief persoon en ik merk nu dan ook dat ik er echt weer behoefte aan krijg om iets actievers te doen. Wandelen doe ik wel heel veel (we doen hier eigenlijk alles te voet), maar ik heb er zin in weer eens helemaal op te gaan in het sporten. Mijn doel is dan ook om dit jaar het hardlopen weer op te pakken. Ik ga gewoon weer vanaf nul beginnen met het programma Start2run van onze Belgische vriendin Evy. Yoga vind ik ook superfijn en ook daar wil ik dus weer mee aan de slag in 2018.

► Persoonlijke groei

Ik wil altijd blijven leren en mezelf ontwikkelen. Lezen is hier een belangrijk onderdeel van. Naast romans lees ik graag boeken over persoonlijke groei op allerlei gebieden, zoals mindfulness, leven in het nu, dankbaarheid, visualisatie, positief denken, maar ook ondernemen, effectiviteit, het behalen van je doelen. Mijn doel is dus om ook in 2018 lekker door te gaan met zo veel mogelijk lezen. Daarnaast hoop ik weer een interessante cursus te doen. Hier ben ik nog over aan het nadenken. Mogelijke opties zijn copywriting, schrijven voor het web, SEO, literair vertalen…

Dit zijn de belangrijkste punten waaraan ik wil werken dit jaar. Maar boven alles wil ik gewoon volop blijven genieten van mijn mooie gezinnetje! Bewust stilstaan bij de kleine momenten in het leven, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Een koffietje in de zon, lunchen op een terras, Oliver en Emma samen in bad, sushi bestellen en een filmpje kijken op de bank met Renaldo, lachen met vriendinnen, mooie plekjes ontdekken… Ik heb zin in 2018 en hoop dat het een schitterend jaar wordt voor iedereen!

Heb jij doelen of goede voornemens voor het nieuwe jaar?

8 thoughts on “2018: Doelen, plannen, projecten…

  1. Wat een mooie doelen heb je voor dit jaar! Persoonlijke ontwikkeling staat ook bij mij hoog in het vaandel, net als groeien met mijn bedrijf. Heb er zin in! Gelukkig nieuwjaar!

  2. Mooie plannen voor het nieuwe jaar! Zeker als je je werk op die manier met het moederschap kunt combineren. Ik werk wel voor een werkgever maar vind het heerlijk om mijn eigen uren in te kunnen delen. Veel succes met deze nieuwe stap en natuurlijk ook je andere voornemens!

  3. Hallo Maaike,

    Een leuk artikel om te lezen! Mag ik vragen waar jij jouw vertaalopleiding hebt gedaan? Was dat nog in NL of heb je dat hier in/vanuit Barcelona gedaan?

    1. Hoi Maaike (naamgenoot ?). Ik heb de vertaalopleiding in Nederland gedaan, nog voordat ik naar Spanje vertrok. Hier in Barcelona zijn geen opleidingen waarbij ze Nederlands als moedertaal hanteren. Je kunt kijken op de website van het Bureau Wbtv voor aanbieders. Mocht je het op afstand willen doen, dan is alleen de LOI een optie. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *