Babynieuws

In december en januari was het nogal stil op mijn blog. En dat terwijl ik zoveel leuke ideeën had. Ik wilde graag over de kerstmarkten schrijven in Barcelona, over de Spaanse en Catalaanse tradities in de decembermaand, het bezoek van mijn moeder, het kerstfestival van Oliver op school, etc. Dat kwam er echter niet van en daar had ik een goede reden voor. Ik was misselijk maar bovenal ontzettend moe! Na het werk en het ophalen van Oliver kon ik alleen nog maar op de bank neerploffen en ik lag dan ook elke avond al rond 20:00 uur op bed. Jullie raden het al… zwanger!

Op dit moment ben ik bijna 15 weken zwanger en wil ik dit heugelijke nieuws graag met jullie delen. Volgens mij weten de meesten het al, want ik had het al eerder aangekondigd op Instragram en op Facebook, maar nu dan ook nog even officieel op mijn blog. We zijn uiteraard ontzettend blij! Ook zijn we heel erg opgelucht dat alles goed was op de eerste echo’s. Als alles goed mag blijven gaan, krijgt Oliver er in juli een broertje of zusje bij! Hij is er zelf ook heel blij mee 🙂

Oliver is ook blij!
Oliver is ook blij!

Inmiddels voel ik me stukken beter. Ik heb al weer wat meer energie! Hoewel ik niet meer zo extreem moe ben als in het begin, kies ik er wel vaker voor om gewoon lekker te relaxen en een boek te lezen in plaats van een stukje te schrijven voor mijn blog. Ook het buikje begint al vorm te krijgen! Het klopt dus toch dat een tweede veel sneller zichtbaar is.

Eerder deze week: 14 weken zwanger
Eerder deze week: 14 weken zwanger

We hebben best een tijdje nagedacht of we voor een tweede wilden gaan of niet. Dat was vooral om praktische redenen hoor (mijn hart wist al lang dat ik graag een tweede kindje zou willen krijgen). Het is nou eenmaal anders als je in het buitenland woont en niet je ouders (de opa’s en oma’s) en andere familie in de buurt hebt. De opvang is hier heel anders geregeld en part-time werken bestaat nauwelijks. Een ding is zeker, wanneer ik straks twee kinderen heb, wil ik er voor hen zijn en niet full-time met een drukke baan bezig zijn. Ik heb al wat ideeën in mijn hoofd hoe ik daar dan straks invulling aan wil geven.

Nu ben ik zo blij en dankbaar dat we ervoor gegaan zijn en dat het ons wederom gegund is! Ik vind het hartstikke leuk om opnieuw zwanger te zijn, om alles nog een keertje mee te maken en om straks weer zo’n klein hummeltje in huis te hebben. Ook vind ik het geweldig dat Oliver straks een broertje of zusje heeft om samen dingen mee te ondernemen.

Het leeftijdsverschil is wat mij betreft ideaal. Oliver is in maart jarig en zal al 4 zijn wanneer de baby komt. Hij is al zo groot en zelfstandig! Hij doet alles zelf, hij begrijpt alles, hij helpt graag met van alles. Hij wordt vast een fantastische grote broer!

Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden van mijn zwangerschap en hoe dat hier in Spanje allemaal in zijn werk gaat. Ik heb het hier al een keer eerder meegemaakt, dus ik weet ongeveer wat me te wachten staat. Er zijn veel dingen hetzelfde als in Nederland maar sommige dingen zijn toch ook heel anders. Om maar wat te noemen: kraamzorg kennen ze hier niet. Ook het verlof gaat hier anders in zijn werk. En je krijgt hier Clases de Preparto, een cursus ter voorbereiding op de bevalling en wat daarna komen gaat.

Nog even dit: aangezien ik niet met een vaste frequentie blogartikelen online plaats, heb ik een handige tip. In plaats van elke keer terug te komen om te kijken of er iets online staat, kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief aan de rechterkant van de pagina (of onderaan als je dit op je telefoon leest). Dan krijg je voortaan automatisch een emailtje als er weer wat nieuws online staat!

Zijn er nog meer zwangeren onder mijn lezers?

14 thoughts on “Babynieuws

  1. Jeej nogmaals gefeliciteerd!! Had het idd al op Instagram gezien 😀 Ben heel blij voor jullie! Hier in Colombia is ook alles anders als je een kindje krijgt. Part-time werken bestaat hier ook niet en een goede school is bizar duur. Kraamzorg kennen ze hier ook niet. Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen en je plannen voor straks. Geniet ervan!

  2. Gefeliciteerd Maaike! Super leuk nieuws.
    Zelf ben ik inmiddels 20 wk zwanger, dus al op de helft.
    Geniet van je zwangerschap!

  3. Wat een leuk nieuws! Nogmaals gefeliciteerd! Oliver zal zeker een geweldige broer worden. De vermoeidheid van het eerste trimester is erg herkenbaar. Maar toch is zo’n tweede zwangerschap heel anders dan de eerste. Je weet veel beter wat je kan verwachten en het lijkt nog sneller voorbij te gaan. Ik ben benieuwd naar je plannen op werkgebied! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *