courgettesoep

Crema de calabacín (courgettesoep)

Vandaag deel ik een supermakkelijk en lekker recept voor courgettesoep met je. In het Spaans heet dit crema de calabacín en het is eigenlijk meer een dunne puree dan een soep. Zoals je waarschijnlijk weet, eten wij hier in Spanje een warme maaltijd tussen de middag. Men vraagt ons altijd: wat eten jullie dan ’s avonds? Nou, dit is dus één van de opties! Een lekkere courgettesoep met wat brood erbij. Vaak vullen we de gaatjes dan met wat heerlijke serranoham en Manchegokaas. De courgettesoep is ook een prima voorgerecht. Mijn zoontje eet hem ook geregeld op school als voorgerecht (tussen de middag). Hebben de kinderen gelijk weer een boel vitaminen binnen!

Deze courgettesoep kun je trouwens ook prima koud eten. Zeker in de zomer is dat lekker. Spanjaarden eten wel vaker koude soep, zoals bijvoorbeeld gazpacho.

Dit heb je nodig voor de courgettesoep (voor ongeveer 3 personen):

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 grote courgettes, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 3 blokjes La vache qui rit (of ander merk)
  • 1 groentebouillonblokje

En zo maak je het:

Kook eerst wat water in een waterkoker. Fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in een hoge pan. Voeg hier de courgette en aardappel aan toe en bak even mee. Voeg vervolgens het kokendhete water toe tot alles net onder staat en voeg tevens het bouillonblokje toe. (Dit vind ik een snellere manier dan apart een bouillon voor te bereiden.) Laat het geheel nu een minuut of 20 koken. Voeg als laatste de 3 kaasdriehoekjes toe. En nu kun je gaan pureren! Direct met de staafmixer in de pan is het makkelijkst.

Courgettesoep

Courgettesoep

 

Y ya está! Een heerlijke en gezonde courgettesoep die je in een handomdraai op tafel zet. Wie wil dat nu niet? Ik zou zeggen: probeer het uit en laat me weten wat je ervan vond!

¡Buen provecho!

6 thoughts on “Crema de calabacín (courgettesoep)

  1. Ja heerlijk is dat he? ik maakte dat ook regelmatig. Een kleine tip, die smeerbare kruidenkaas erdoor is ook erg lekker.
    Groet Mieke (nicht van je vader)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *