Emma’s eerste verjaardag!

Vorige week dinsdag, 3 juli 2018, was de eerste verjaardag van onze dochter Emma! Ik kan niet geloven dat er gewoon al een jaar voorbij is sinds haar geboorte! Als moeder vind ik de tijd sowieso al snel gaan, maar met de tweede gaat de tijd nog veel sneller. Wat hebben we al veel mooie momenten mogen beleven samen… Wat is het toch prachtig om Emma te zien groeien en wat is het toch leuk om te zien hoe ze met één jaar al zo haar eigen karaktertje heeft.

Emma is altijd vrolijk en heeft een glimlach die iedereen doet smelten. Als we buiten aan het wandelen zijn, stoppen de mensen automatisch om naar haar te kijken en wordt ik heel vaak aangesproken over haar. Ze kan ook heel erg schaterlachen, het meeste nog wel om haar grote broer, als die voor haar springt, danst, zingt…

Speciaal voor haar verjaardag kwamen mijn vader, mijn moeder en mijn zus over vanuit Nederland. Dat zij dit doen voor haar en voor ons, gewoon een vliegtuig pakken speciaal om bij de verjaardag van hun kleinkind en nichtje te zijn, dat vind ik echt GEWELDIG. Dat betekent echt heel veel voor me. Het is soms moeilijk om ver weg van je familie te zijn, maar op zulke momenten genieten we des te meer. Ik ben ontzettend dankbaar dat zij die moeite gewoon nemen en dat wij daardoor samen deze grote mijlpaal hebben kunnen vieren.

We hebben de verjaardag klein gevierd met alleen mijn familie uit Nederland en de moeder van Renaldo (de Boliviaanse oma van Oliver en Emma, die ook in Barcelona woont). De avond ervoor hadden we de kamer al versierd met slingers en ballonnen. Bij het ontbijt kreeg Emma een zelfgemaakte bananenmuffin met één kaarsje om uit te blazen. Oliver moest nog naar school en Renaldo moest werken, dus de viering deden we na schooltijd. Ik had een heerlijke (al zeg ik het zelf) chocoladecake gebakken en natuurlijk trokken we een fles cava open om te proosten met elkaar. We zongen in het Spaans, Nederlands en Frans en Emma maakte haar cadeautjes open. Daarna aten we nog lekkere tapas. Een zeer geslaagde dag, die we niet snel zullen vergeten!

 

Tijd: Te traag voor hen die wachten… Te lang voor hen die lijden… maar te kort voor hen die genieten… en een eeuwigheid voor hen die liefhebben!

5 thoughts on “Emma’s eerste verjaardag!

  1. Wie wil er niet bij zijn, bij de verjaardag van zijn kleindochter ook al moet je er met het vliegtuig naartoe? Ze wordt maar een keer 1 jaar. Leuk en gezellig om erbij te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *