Een heerlijk weekend met mijn moeder en zus

Afgelopen weekend waren mijn moeder en mijn zus op bezoek. Wat was het toch fijn! Het is natuurlijk geweldig om in Barcelona te wonen, maar één van de nadelen van het wonen in het buitenland is toch wel dat je je eigen familie moet missen. Je kan niet zomaar even op bezoek voor een koffietje of kletspraatje. Daarom is het extra fijn als ze dan een keer langskomen. We hebben echt genoten van deze dagen met elkaar!

Op vrijdagmiddag kwamen mijn moeder en zus aan. Dat was een leuke verrassing opeens voor Oliver dat zijn oma en tante er waren toen hij uit school kwam! Ze bleven tot dinsdag, dus we hebben vier volle dagen met elkaar door kunnen brengen. We hebben geen spectaculaire dingen gedaan, want we moesten ook een beetje rekening houden met de kleine Emma. Bovendien kent mijn familie de stad ondertussen ook op hun duimpje, zo vaak zijn ze al op bezoek geweest gedurende bijna elf jaar. Maar juist dat gewone en dat huiselijke, daar hebben we enorm van genoten. De kleine momenten uit het dagelijks leven samen beleven zonder afstand ertussen. Samen eten, spelen met de kinderen, Oliver uit school halen, fotoalbums bekijken, in het zonnetje wandelen, koffie drinken, kinderen in bad doen, herinneringen ophalen.

 

Verder zou je ook wel kunnen zeggen dat het een gastronomisch weekend was, want we hebben enorm lekker gegeten alle dagen! We hebben op zaterdagmiddag bij een Galicisch restaurant geluncht, waar we heerlijke inktvis (pulpo) en een megaschaal met zeevruchten bestelden. En oh ja, een toetje van het formaat kano dat we met elkaar deelden. Wat was het lekker zeg! En op zondagmiddag bestelden we Peruaans eten. Ik kan wel zeggen dat dat één van mijn favoriete keukens is, zo niet mijn favoriete. Uiteraard hebben we ook zelf lekkers gemaakt in huis, want zowel Renaldo als ik houden ervan onze gasten te verwennen met lekker eten.

Oliver en Emma hebben ook zichtbaar genoten van hun tante en oma. Oliver en Oma Connie hebben heel wat potjes zitten kaarten en Emma vond het heerlijk knuffelen met tante Lisette. Ook heel leuk: Olivers Nederlands gaat met sprongen vooruit tijdens dit soort bezoekjes. Naast alle gezelligheid vond ik het ook zo fijn een paar extra handen te hebben, die Emma konden vasthouden of Oliver konden bezighouden als ik even druk was.

 

All good things come to an end! Het bezoek is weer voorbij, mijn moeder en zus zitten weer in Nederland en wij missen hen ontzettend! Maar we zijn niet verdrietig om iets dat voorbij is, maar juist blij dat we het mee hebben mogen maken. We hebben dit weekend nieuwe herinneringen gemaakt, die we altijd zullen koesteren! Bedankt voor de gezellige dagen, lieve mam en zus!

5 thoughts on “Een heerlijk weekend met mijn moeder en zus

  1. Het was super fijn even alle tijd te hebben om met de kleintjes te spelen en Oliver ook naar school te brengen en te halen. Gauw weer doen.

  2. Je hebt weer een leuk stukje geschreven, zus. Ik kijk al uit naar de volgende keer en voel me iedere keer heel fijn daar met jullie! Ik doe dan echt veel positieve energie op 🙂

  3. Wat heerlijk dat je familie voor een ‘weekendje’ langs kan komen! Of jullie hun kant op natuurlijk. Hier moeten we de familiebezoekjes ver vooruit plannen, gooien de hoge ticketprijzen roet in het eten (zelfs nu met de KLM Werelddealweken!) en is minder dan 2 weken bijna niet de moeite waard. Maar inderdaad, de tijd die we met hen doorbrengen is supergezellig. En dan is het maar weer stil als ze weg zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *