verjaardagstaart

Hoera, Oliver is 5 jaar!

Hoera! Vandaag is onze kleine grote jongen jarig en is hij 5 jaar geworden! Ik kan niet geloven dat er alweer 5 jaar voorbij zijn sinds de dag dat hij ter wereld kwam! Wat zijn deze jaren voorbij gevlogen en wat heeft hij ons leven verrijkt in alle opzichten.

Vanmiddag komt er ‘even’ wat visite langs vanuit Nederland, namelijk oma Connie en tante Lisette, en ook zijn Bolivaanse abuela is erbij. (En in het weekend komt ook nog zijn opa uit Parijs!) We gaan als hij uit school is lekker taart eten (zelfgemaakte met chocola en aardbeien) en vanavond zijn favoriete eten: pizza.

Eerst wordt het natuurlijk nog op school gevierd met verjaardagsliedjes en een kroon. En uiteraard mag hij wat trakteren. Dat gaat overigens anders dan in Nederland. De traktatie is maar een kleinigheidje, bijvoorbeeld een lolly of een koekje. Geen hele creatieve uitspattingen zoals je dat in Nederland wel eens ziet. En de traktatie wordt bewaard tot na schooltijd.

Feestje

Afgelopen zaterdag hebben we al groots feest gevierd. Toen vierden we Olivers verjaardag samen met die van nog vier klasgenootjes! We hebben de klas namelijk verdeeld in drie groepen en houden dus drie keer per jaar een verjaardagsfeestje voor alle kinderen. Ideaal! Alle kindjes uit de klas worden uitgenodigd en ook de eventuele broertjes en zusjes zijn van de partij.

Voor de gelegenheid hadden we een klein zaaltje gehuurd dat speciaal geschikt is voor dit soort feestjes. Je hebt veel van dit soort zaaltjes. Ze beschikken meestal over een ballenbak, speelgoed, tafelvoetbal, een bar met koelkast en magnetron… Je krijgt de sleutel en kunt dan zelf je gang gaan met de versiering en de catering. Je mag eigenlijk doen wat je wil, als je het maar weer zo achterlaat zoals je het zaaltje hebt aangetroffen.

Elke moeder had voor iets anders gezorgd. De één nam drank mee, de ander snacks, de ander (home made) aardappeltortilla’s, enz. Ik zelf had de avond ervoor twee grote bladen vol met sandwiches klaar gemaakt. Ook had elke moeder voor een (kleine) taart gezorgd, zodat de jarigen allemaal hun eigen kaarsjes konden uitblazen. Eén van de moeders (de meeste creatieve) had alle decoratie ingekocht en dus waren we er al vroeg bij om ballonnen te blazen, slingers op te hangen en de tafels te versieren. Het zag er prachtig uit allemaal!

De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt! En als de kinderen blij zijn, zijn wij als ouders dat natuurlijk ook!

Ik ben zo trots op mijn grote jongen. Het is zo’n goede, vrolijke, energieke, slimme en bovenal superlieve knul. Hij wordt in zoveel talen toegesproken en hij begrijpt gewoon alles. (Spaans is wel echt zijn primaire taal.) Hij is een geweldige broer voor Emma en maakt haar constant aan het lachen. Allerliefste zoon, van harte gefeliciteerd lieve jongen, mama houdt oneindig veel van je!!

8 thoughts on “Hoera, Oliver is 5 jaar!

  1. Lieve zus, van harte met je lieve Oliver!!!

    Leuk weer om te lezen. Hoeveel kinderen zitten er ook al weer in zijn klas? (In Nederland is 30 geen uitzondering…)

    Tot later xxxx

  2. Van harte gefeliciteerd! Wat gaat de tijd toch snel hé! En wat leuk dat je het samen met andere kinderen en ouders kunt vieren. Zo’n zaaltjes zouden hier ook wel handig zijn, haha. Hopelijk hebben jullie een fijne dag gehad en veel plezier met de familie!

  3. Ja, de tijd gaat erg snel, te snel soms. Wel handig een aantal verjaardagen in een keer te vieren en ook beter voor de kinderen. De gewone traktaties op school zijn gelukkig bescheiden. Hier is het vaak een wedstrijd, die dan ook weer aan regels gebonden is. Nou ja, ’s lands wijs, ’s lands eer, zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *