Leuke straten in Barcelona

Als je aan Barcelona denkt, denk je aan de Ramblas. De vijf km lange straat die vanaf het centrale punt in de stad, Plaça Catalunya, naar het begin van de haven met het bekende beeld van Columbus loopt. De straat met kranten- en bloemenkiosken, levende standbeelden, kunstenaars. Het is een heel spektakel als je er voor het eerst komt, en je kijkt je ogen uit. Dat is zeker. Maar ik moet eerlijk bekennen: ik vermijd de Ramblas liever. Door de jaren heen is de Ramblas zo’n drukbezochte trekpleister geworden, dat het authentieke er wel vanaf is. Te veel toeristen met als gevolg ook te veel straatverkopers en zakkenrollers.

Er zijn nog veel meer andere en leukere straten in Barcelona, waarvan ik er vandaag een aantal met jullie wil delen.

  • Calle Enric Granados

enric-granados-barcelona

Deze straat ligt in het linkergedeelte van de wijk Eixample, oftewel de Eixample Esquerra en loopt helemaal vanaf Calle Diputación door tot aan de Avenida Diagonal. Je vindt er een heleboel leuke koffiezaakjes, barretjes en restaurantjes. Met name het stukje tussen de straten Diputación en Consell de Cent vind ik erg gezellig. In dit autovrije gedeelte kun je heerlijk op een bankje zitten en mensen kijken onder het genot van een ijsje, smoothie of café con leche. Voor een heerlijk ontbijtje ga je naar Brunch & Cake. Voor het lekkerste ijsje van Barcelona ga je naar Delacrem. En zoek je een goed restaurant? Dan zijn El Nou de Granados (Mediterraans) en Taverna Miu (Japans) aanraders!

 

  • Rambla de Catalunya

rambla-de-catalunya

Niet te verwarren met dé Ramblas. De Rambla de Catalunya ligt namelijk min of meer in het verlengde hiervan, parallel aan de Paseo de Gracia. Het is nog steeds een erg drukke straat waar ook veel toeristen komen, maar niet vergelijkbaar met de Ramblas. De kwaliteit is een stuk beter en hier komen dan ook veel locals wandelen, koffie drinken, eten of winkelen. Op de voetgangerspromenade, die aan weerszijden omgeven is door bomen, vind je tal van terrasjes. Op zondag is het heerlijk flaneren over de Rambla de Catalunya. Let wel, de winkels zijn dan dicht!

 

  • Calle Parlament

calle-parlament-barcelona

Deze straat verbindt de wijk El Raval met de theaterstraat Parallel. Calle Parlament heeft de laatste jaren een ware opleving gehad.  Dankzij de vele hippe cafeetjes en restaurantjes die hier de laatste jaren als paddenstoelen de grond uit zijn geschoten, is Calle Parlament momenteel helemaal hot. Toeristen zie je er nog niet veel maar voor de locals is het de ideale straat om op zaterdagmiddag een vermut (vermout) te drinken in bijvoorbeeld Bar Calders, of ’s avonds uit eten te gaan in één van de vele lekkere restaurantjes zoals Els Sortidors del Parlament of Lando. Ook vind je er genoeg leuke zaakjes om te brunchen op zondagochtend of gewoon een krantje te lezen onder het genot van kopje koffie.

 

  • Gran de Gracia

gran-de-gracia-barcelona

Vroeger was Gracia een aparte gemeente maar langzaamaan is deze aan Barcelona vastgegroeid en inmiddels is Gracia één van Barcelona’s wijken. De belangrijkste straat van de wijk is de Gran de Gracia. Van oudsher is dit een drukbezochte winkelstraat voor de buurtbewoners. Je vindt hier echter geen grote warenhuizen, maar met name kleine buurtwinkeltjes. Ook vind je in de Gran de Gracia een aantal prachtige modernistische (woon)gebouwen. Het is wel een hele drukke straat met veel verkeer, maar sinds kort is de Gran de Gracia elke eerste zaterdag van de maand ’s middags alleen voor voetgangers toegankelijk. Ideaal om er dan te gaan wandelen!

modernistische voorgevel

 

  • Avenida Gaudí

avenida-gaudi

De Avenida Gaudí loopt precies tussen de Sagrada Familia en het prachtige ziekenhuis Hospital de Sant Pau (van Gaudí’s tijdgenoot Domènech i Muntaner). Het is een gezellige promenade met vele terrasjes waar het goed toeven is. Helemaal als je net uitzicht hebt op de Sagrada Familia!

avenida-gaudi

 

  • Rambla de Poblenou

ramble-de-poblenou

Wil je echt even weg van de toeristenmassa? Ga dan eens naar de Rambla de Poblenou. De Rambla de Poblenou is weer zo’n heerlijke promenade met vele leuke barretjes, restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Mooi voordeel: hier betaal je niet de hoofdprijs zoals op de Ramblas. Als je helemaal door naar beneden loopt, kom je uit bij het strand.

Voor mijn lezers die wel eens in Barcelona geweest zijn: kende jij deze straten? Wat vond jij een leuke straat in Barcelona?

9 thoughts on “Leuke straten in Barcelona

  1. Dit vind ik nou echt leuke tips over de leukste en minder toeristische straten van Barcelona. En ook de wijk achter de parallel met zijn pintxos barretjes. Geweldig hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *