Maandoverzicht november

Maandoverzicht november

Het is december, yes! It’s the most wonderful time of the year…! Ik vind december zo’n gezellige, drukke maand. Barcelona verkeert al helemaal in kerstsfeer. De hele stad is prachtig verlicht. Van Sinterklaas hebben wij hier niet veel mee gekregen. We hebben wel een Sinterklaasboekje met liedjes en hebben ook één keer de schoen gezet, maar ik vind het moeilijk om in mijn eentje deze traditie in stand te houden. Op school wordt er alleen maar over ‘Papa Noel’ gepraat en er worden constant kerstliedjes gezongen. De ingang is al sinds anderhalve week prachtig versierd. Dus het is logisch dat Oliver veel meer de kerst in zijn hoofd heeft dan Sinterklaas. En daarna komen de Reyes Magos nog… oftewel Driekoningen. Dat is in Spanje dé dag waarop de kinderen cadeautjes krijgen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Eerst nog even een terugblik op de maand november!

kerstversiering op Olivers school

November was gewoon een normale maand. We hebben niet heel veel bijzonders gedaan. De stilte voor de storm zullen we maar zeggen! De weekenden hebben we voornamelijk rustig aan doorgebracht, zoals we dat graag doen. Beetje keuvelen in huis, boodschappen halen, met Oliver naar het speelpark, koffie drinken op een terrasje, lekker koken en eten.

koffie

Aangezien het hier nu ook wat donkerder en frisser is geworden, zijn we ook ’s avonds niet veel op stap geweest. In plaats daarvan zijn we met een nieuwe serie begonnen. Zodra Oliver op bed ligt, klappen we de bank open en installeren we ons lekker onder een dekentje om Suits te kijken. Kennen jullie deze serie? Een aanrader! Het gaat over een jonge knul (Mike Ross) die vanwege zijn fotografische geheugen wordt aangenomen als advocaat op een gerenommeerd advocatenkantoor in New York, zonder dat hij hiervoor een diploma heeft. Harvey Specter, één van de beste advocaten van de stad, neemt hem onder zijn hoede. Het klinkt saai, maar dat is het niet, en het wordt steeds spannender…

suits

 

Wel zijn we een keer lekker uit eten geweest met onze lieve huiseigenaren. Zij hebben het appartement waarin wij wonen gekocht en verhuren het aan ons. Ze zijn zo lief, we hebben hier echt geluk mee. We hebben niks te maken met agentschappen tussendoor en als er wat mis is met het huis, staan ze altijd gelijk klaar om het te regelen. En we kunnen het goed vinden met elkaar, dus af en toe spreken we af voor bijvoorbeeld een gezellig etentje. Deze keer waren we naar een nieuw Italiaans restaurantje bij ons in de buurt, genaamd Eden. Het is een klein zaakje met een hele originele inrichting. Je raakt niet uitgekeken op alle details. Gelukkig is het eten en de bediening er ook erg goed.

 

Twee weken geleden was het een week van veel regen. Maandag ging nog net goed. Oliver en ik kwamen redelijk droog op school en op kantoor aan. Dinsdag was echter niet mijn lucky day. We zaten net op de fiets, kwam de regen opeens met bakken uit de hemel vallen. We hadden wel een regenjas aan, maar dat mocht niet baten. Drijfnat kwamen we op school aan. Gelukkig heeft Oliver daar een extra setje kleren liggen, dus konden we hem omkleden. Zelf besloot ik ook eerst weer naar huis te fietsen om me om te kleden, want ik kon zo echt niet op kantoor aankomen. Nadat ik me had omgekleed, pakte ik snel weer de fiets. De regen was inmiddels zo goed als gestopt. Twee straten verder, ligt de ketting van mijn fiets. Kon ik weer teruglopen naar huis met de fiets aan mijn hand. Vervolgens te voet naar kantoor gegaan en met enige vertraging kon ik eindelijk mijn werkdag beginnen. Alleen nog een kopje koffie erbij… Nee he! Koffie op! (Dat komt echt nooit voor, maar uitgerekend vandaag…)

Woensdag kwam het vervolg. ’s Ochtends ging alles nog goed, maar aan het einde van de middag, toen ik net van kantoor weg wilde gaan om Oliver op te halen van school, begon het weer… Wederom pijpenstelen, maar nu ook met bliksem en onweer. Het leek me niet verstandig om zo op de fiets te gaan, dus vroeg ik aan de conciërge of ik mijn fiets misschien binnen achter kon laten. Dat was gelukkig geen probleem. Snel pakte ik de metro richting de school van Oliver. Daarvandaan zijn we, beiden in onze blauwe regenjas met capuchon (zo moeder, zo zoon) snel naar de bushalte gelopen en met de bus naar huis gegaan.

Zo naar, die regen! (Het deed me sterk aan Nederland denken 😉 ) Gelukkig werden we op donderdagochtend weer wakker met een stralend zonnetje.

Vorig weekend kwam mijn Franse schoonvader bij ons lunchen op zondag. Hij heeft ook een groot deel van zijn leven in Bolivia gewoond (mijn vriend is half Frans, half Boliviaans) en is dol op Boliviaans eten. Voor de gelegenheid hadden we daarom lekker Boliviaans eten gekocht (niet zelf gemaakt deze keer).

O ja, dit vond ik gewoon grappig: in Spanje zetten ze bijna 16 jaar na invoering van de Euro nog steeds het bedrag in pesetas op het bonnetje, haha.

pesetas

Dit was kort samengevat de maand november. Hoe was jullie maand?

2 gedachten over “Maandoverzicht november

  1. Sinterklaas was van korte duur voor Oliver, maar was wel heel leuk wat hij allemaal ondernam om het voor zwartepiet wat makkelijker te maken.
    Dat Italiaanse restaurant wil ik ook wel eens uitproberen als ik weer bij jullie ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *