Maandoverzicht oktober

Maandoverzicht oktober

De maand oktober is weer voorbij en dus is het tijd voor een nieuw maandoverzicht! Oktober was druk maar leuk. Veel gewerkt, maar uiteraard ook leuke dingetjes. Oliver is inmiddels helemaal gewend op school. Ik moet hem altijd nog even snel naar me toe trekken en een kus pikken voordat hij blij de gang doorhuppelt naar zijn klaslokaaltje. Kijk mee wat we verder allemaal gedaan hebben deze maand.

Nederlandse vriendinnen

Aan het begin van de maand had één van mijn Nederlandse vriendinnen die inmiddels ook al aardig wat jaren in Barcelona woont een kleine garage sale georganiseerd. Zij gaat namelijk binnenkort met haar gezinnetje verhuizen naar Peru (zo spannend!) en moest van wat spullen ‘af’, met name kleding. Dit betekende een gezellig avondje met mijn Nederlandse vriendinnenclubje onder elkaar kleren passen onder het genot van een glaasje wijn en lekker eten. We hadden allemaal zelf wat lekkers gemaakt en meegenomen. Het was, zoals altijd met mijn lieve vriendinnen, supergezellig én uiteraard heb ik nog een paar leuke kledingstukken gescoord. Straks zijn we nog maar met zijn vieren over in plaats van met zijn vijven!

Bios

Met Renaldo ben ik sinds tijdens weer eens naar de bioscoop geweest. We wilden eigenlijk naar een andere film, maar dat kwam kwa tijdstip niet goed uit (we gaan altijd pas weg als Oliver al op bed ligt), dus werd het uiteindelijk Bridget Jones’ Baby. Hilarische film! Hoewel het een typische vrouwenfilm is, vond Renaldo hem ook leuk. Echt een aanrader voor een girls night out, maar je kan hem natuurlijk ook lekker thuis op de bank kijken als-ie uit is. Ik blijf Bridget geweldig vinden, ook als veertiger.

Día de la Hispanidad

Op 12 oktober was het de nationale feestdag van Spanje. Op deze dag is namelijk Amerika ontdekt (in het jaar 1492) en vandaag de dag wordt nog steeds in Spanje en Zuidamerikaanse landen de Día de la Hispanidad gevierd. Voor ons betekende het een lekker dagje vrij extra. Op deze dag vierde ook een vriendinnetje van Oliver haar verjaardag en waren we uitgenodigd in een speelzaaltje dat voor de gelegenheid afgehuurd was. Dit soort zaaltjes zijn hier erg populair om kinderverjaardagen te vieren. Je hebt er een ballenbak, trampolines… Ideaal: de kinderen vermaken zich prima en de ouders kunnen onbezorgd met elkaar kletsen.

Kapper

Deze maand ben ik ook eindelijk eens naar de kapper geweest. Dit is iets wat ik niet vaak doe, aangezien ik er nooit echt zin in heb een paar uur op een kappersstoel te zitten. (Ik heb veel haar dus ze zijn altijd lang bezig!) Maar nu was het echt weer eens tijd en besloot ik naar Gijs te gaan, een Nederlandse kapper die al heel wat jaren zijn eigen salon Touch Hairsalon runt. Inmiddels een begrip onder de Nederlanders en ook veel Engelstalige immigranten in Barcelona! Het is wat prijzig voor Spaanse begrippen, maar hij doet het echt veel beter dan andere kappers waar ik geweest ben. Hij neemt uitgebreid de tijd om je haar te bekijken en knipt het laag voor laag in het juiste model. Voor alle Nederlanders in Barcelona: heb je een kapper nodig, ga dan naar Gijs!

haar

Eten..!

In oktober heb ik ook een aantal lekkere en gezellige etentjes gehad. Zo had ik met mijn collega’s een etentje vanwege de goede resultaten het afgelopen kwartaal, heb ik met Renaldo een geweldige, authentieke Chinees in de stad ontdekt (inclusief geen Spaans sprekende obers), ben ik met mijn vriendinnen bij een heerlijk Hindoe restaurant wezen eten en zijn we toen mijn vader hier was bij ons favoriete Griekse restaurant gaan eten. Binnenkort zal ik een artikeltje schrijven met restaurant tips voor Barcelona. Daar vraagt iedereen altijd naar!

Halloween

Oktober stond ook in het teken van Halloween. Ik weet niet of het in Nederland ook het geval is, maar hier in Barcelona is dit feest steeds meer aanwezig. Waar je ook komt, restaurantjes, barretjes, koffiezaakjes, overal is het versierd met uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, doodshoofden, etc. Ook bij Oliver op school werd er uitgebreid aandacht aan besteed. In Spanje wordt normaal gesproken op 1 november La Castañada gevierd vanwege Allerheiligen (Todos Los Santos). Een oud vrouwtje, la castañera, deelt dan gepofte kastanjes uit aan de kinderen. Maar tegenwoordig zijn de twee feesten steeds meer verweven met elkaar. En dus werden we verzocht versierde pompoenen naar school mee te nemen en was er op vrijdagmiddag een klein feestje in de patio (het schoolplein), met schmink, maskers, liedjes en zelfgemaakte cakes en taarten.

Mijn vader op bezoek

Het laatste weekend van oktober kwam mijn vader op bezoek. Gezellig! We besloten op zaterdagochtend naar het Aquarium van Barcelona te gaan. Daar waren we nog nooit eerder geweest. Superinteressant om de onderwaterwereld van dichtbij te zien! Oliver vond vooral de Halloween versiering interessant… Verder hebben we het weekend veel gewandeld en uiteraard lekker gegeten.

Blog

Deze maand heb ik niet zo veel blogs kunnen plaatsen als ik wilde. Ik doe echt mijn best en ik vind het ook hartstikke leuk om te doen, maar met een full time baan en een gezin erbij is het best een uitdaging! Mijn doel is om twee artikelen per week online te zetten. Soms lukt het, soms niet. Ik heb in ieder geval heel veel ideeën en inspiratie, dus daar ligt het niet aan 😉

Door Vakantieboulevard.nl werd ik onlangs gevraagd gastblogger te worden. Mijn eerste artikel is inmiddels online verschenen. Leuk, hè?

En zo kwamen we alweer bij november aan! Hoe was jouw maand oktober?

Eén gedachte over “Maandoverzicht oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *