Oorsprong - Dan Brown

Oorsprong – Het nieuwste boek van Dan Brown met Barcelona in de hoofdrol

Oorsprong, het nieuwste boek van Dan Brown, speelt zich af in Barcelona. Ik had nog geen eerdere boeken van Dan Brown gelezen, maar met Barcelona in de hoofdrol werd ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig! Ik heb al veel boeken gelezen die zich in Barcelona afspelen, en dus kon Oorsprong natuurlijk niet ontbreken. Zo werd dit boek voor mij het eerste Dan Brown boek dat ik las… In dit artikel vertel ik je er meer over en laat ik je ook weten wat ik ervan vond. Lees je mee?

Het boek begint niet in Barcelona, maar in Bilbao, om precies te zijn in het Guggenheim Museum. Hoogleraar kunstgeschiedenis Robert Langdon is hier te gast bij een presentatie van de futuroloog en miljardair Edmond Kirsch, die op het punt staat een belangrijke ontdekking te onthullen die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Hij zal antwoord geven op twee belangrijke vragen, namelijk: Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? De avond verloopt echter anders dan verwacht en Kirsch kan zijn ontdekking niet bekend maken. Langdon besluit alsnog op zoek te gaan naar het geheim van Kirsch, met risico voor eigen leven. Hij krijgt hierbij hulp van de museumdirectrice Ambra Vidal, die toevallig ook de verloofde van de Spaanse kroonprins is, en van de door Kirsch zelf geprogrammeerde computerassistent, genaamd Winston.

De zoektocht leidt hen naar Barcelona, waar Kirsch de laatste jaren woonde in Gaudi’s beroemde werk Casa Mila (La Pedrera). Ook de Sagrada Familia wordt aangedaan om het wachtwoord te achterhalen waarmee de videopresentatie van Kirsch alsnog ontgrendeld kan worden. Er zijn echter personen die absoluut niet willen dat de ontdekking van Kirsch bekend wordt gemaakt en die er alles aan zullen doen om dit te voorkomen. Het lijkt erop dat deze dreiging rechtstreeks vanuit het koningshuis komt…

Lukt het Langdon om de ontdekking van Kirsch alsnog bekend te maken? En zo ja, wat is dan die belangrijke boodschap die de wereld zal veranderen? Uiteraard zal ik dit niet verklappen. Ik nodig je uit zelf het boek te lezen en erachter te komen!

Oorsprong - Dan Brown

Wat vond ik van het boek?

Zoals ik zei, heb ik geen eerdere boeken van Dan Brown gelezen. Het is niet per sé een genre dat mij heel erg aanspreekt. Ik kan dan ook geen vergelijking maken met zijn vorige boeken, en dat is misschien maar beter ook. Ik begon het boek met een open geest en ik moet zeggen dat het boek mij aangenaam verrast heeft! De spanning begint al vroeg in het boek en de hoofdstukken zijn als scenes van een film die zich in een rap tempo afwisselen. Het is erg futuristisch en dat maakt het ook wat ongeloofwaardig misschien. Maar dat mag in boeken, toch? Het leukste vond ik uiteraard dat ik alle plekken in het boek, op het Guggenheim Museum in Bilbao na, ken en me daarom het verhaal levendig kon inbeelden.

Tussen de spanning door vindt de schrijver ook nog ruimte om Gaudi’s werken en andere toeristische plekken die aangedaan worden uitgebreid te beschrijven. Wat mij betreft is dit boek dan ook niet alleen een must-read voor Dan Brown-fans maar zeker ook voor Barcelona-fans!

Heb jij Oorsprong van Dan Brown al gelezen?

2 thoughts on “Oorsprong – Het nieuwste boek van Dan Brown met Barcelona in de hoofdrol

  1. Ik heb het ook gelezen. Ik heb wel eerdere boeken gelezen van Dan Brown. Maar dit boek vond ik extra de moeite waard omdat ik natuurlijk net als jij ook heel veel plekken in Barcelona ken die beschreven worden. Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *