Over mij

Hoi! Ik ben Maaike en woon al ruim 11 jaar in Barcelona met mijn vriend, die ik hier ontmoet heb, en onze twee kinderen, die hier geboren zijn. Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog!

Op deze blog deel ik graag van alles met je. Hoe het is om in Barcelona te wonen, inclusief insider tips voor als je zelf een keer deze kant op komt, of misschien zelfs wel voor langere tijd in Barcelona wil verblijven, emigratie, cultuurverschillen, recepten uit de Spaanse keuken, boeken die zich in Barcelona of Spanje afspelen… Het is een persoonlijke blog, dus ik plaats ook af en toe wat updates van ons dagelijkse leven hier inclusief foto’s. (Zo blijven mijn familie en vrienden ook weer op de hoogte van alles 🙂

Op mijn 26e ben ik in mijn eentje naar Barcelona verhuisd. Ik had al eerder een aantal maanden in Sevilla gewoond om Spaans te leren en vond daarna eenmaal terug in Nederland niet echt mijn draai meer in mijn eigen land. Ik had een leuk huisje en leuk werk, maar er ontbrak iets. Een gevoel dat ik altijd had als ik in Spanje was en dat ik hier niet voelde. Dus besloot ik om opnieuw te vertrekken. Niet wetende voor hoe lang, maar uiteindelijk woon ik nu al dik 11 jaar in Barcelona, heb ik hier mijn vriend ontmoet en is ons zoontje Oliver hier geboren (in maart 2013) en ons dochtertje Emma (juli 2017). Mijn vriend is half Frans en half Boliviaans. Ons gezin is dus een mengeling van culturen en talen.

Ik vind het superleuk dat je op mijn blog beland bent en hoop dat je vaak terug komt. Mijn idee is deze blog een aantal keer per maand te vullen met nieuwe artikelen. Pak er een lekker kopje koffie of thee bij en lees mee!

Liefs, Maaike