wereldkaart

Review wereldkaarten.nl + winactie!

Een meisje uit de klas van Oliver is pas geleden terug naar Chili verhuisd, het land waar haar ouders vandaan komen. ”Dat ligt naast Peru en Bolivia”, zegt Oliver. Hij is pas net vijf jaar, maar met zijn topografische kennis is het nu al aardig gesteld! Hij is dan ook dol op landkaarten. Hij heeft een mooie lichtgevende wereldbol op zijn kamertje, een landkaart in de vorm van een puzzel en ook een prachtig kinderboek waarin over de verschillende werelddelen verteld wordt. Al van kleins af aan wijzen we hem aan waar de verschillende familieleden vandaan komen en wonen. Opa John, oma Connie, tante Lisette en zijn neefjes en nichtje, die wonen in Nederland. Zijn andere (Spaanse) neefjes wonen in Madrid. Zijn Franse opa woont in Parijs. Zijn oma komt uit Bolivia. Daar is zijn vader ook opgegroeid. Verder heeft hij nog twee vriendinnetjes (zusjes) die in Engeland wonen en in zijn klas zitten kindjes waarvan de ouders uit (o.a.) Peru, Colombia en Venezuela komen.

Wereldkaart

Onlangs mocht ik een leuke wereldkaart uitzoeken via wereldkaarten.nl. Dit is een zusteronderneming van fotocadeau.nl. Dit keer leek het me leuk om ook voor Emma een mooie kaart uit te zoeken voor op haar kamertje. Ze is pas 8 maanden, maar zodra ze wat groter is, zullen we haar natuurlijk ook uitgebreid vertellen over de verschillende werelddelen en landen waar onze familie en vrienden vandaan komen en wonen.

Het aanbod op de website is ontzettend groot. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals canvas, hout, glas, aluminium, posters. Zelfs een wereldkaart op behang is mogelijk! Zelf vind ik de wereldkaart op kurk en de kraswereldkaart echt te gek. Je kunt dan zelf prikkertjes plaatsen in de landen waar je geweest bent, of de landen open krassen.

De collectie voor de kinderkamer is superleuk. Deze wereldkaarten zijn heel speels met vrolijke kleurtjes en afbeeldingen van dieren. Voor Emma’s kamertje vond ik de kleuren iets te fel. Haar kamertje heeft meer pasteltinten en wit. Mijn oog viel dan ook op de ‘Romantische Wereldkaart’ met zachte kleurtjes als roze, mint en wit. Onderop de kaart staat de tekst ‘I want to travel the world with you. Hoe toepasselijk!

Ik koos voor een kaart op canvas. Dit is lekker licht en gemakkelijk op te hangen. Er wordt alleen verstuurd naar Nederland en België, dus we moesten even wachten op de levering tot wij weer bezoek vanuit Nederland kregen. Om die reden had ik ook een vrij klein formaat uitgekozen, namelijk van 40×30 cm, zodat het zonder problemen in de koffer zou passen. Anders had ik absoluut een groter formaat gekozen!

Het bestelproces is heel simpel. Je kunt zoeken op verschillende thema’s zoals trendy, zwart-wit, kinderkamer, historisch, dieren… en nog meer. Ben je er uit welke het wordt, dan dien je nog de materiaalsoort en het formaat te kiezen. Ook kun je nog indien gewenst een lijst toevoegen, een ophangsysteem en prikvlaggetjes voor de echt wereldreizigers.

Winactie!

Het leuke nieuws is dat jij binnenkort ook met zo’n mooie wereldkaart op je muur kunt pronken! Ik mag namelijk één waardebon van 25 € weggeven onder mijn lezers.

Wat moet je hier voor doen? Heel gemakkelijk, slechts twee dingen:

1 – Schrijf in een reactie hieronder welk land nog bovenaan jouw verlanglijstje staat om te bezoeken.

2 – Volg La Casa de Maaike op Facebook.

Je kunt meedoen tot en met zondag 25 maart middernacht. De winnaar zal op maandag 26 maart bekend gemaakt worden.

review wereldkaarten

6 thoughts on “Review wereldkaarten.nl + winactie!

  1. Hallo Maaike.
    Uiteraard nog gefeliciteerd met je zoontje.Wat een leuk artikel weer. Ik heb al heel veel van de wereld gezien maar er is 1 land waar ik nog graag heen zou willen om er van noord naar zuid doorheen te reizen voordat ik het tijdelijke met het eeuwige verwissel. Dat land is Peru want vanaf de lagere school ben ik gefascineerd door de natuur, de bevolking maar vooral de vroege geschiedenis van dit land. Gezien de financiele toestand en het feit dat ik een alleenstaande vader ben van een bijna 14jarige superpuber ben ik bang dat deze reis voorlopig niet gaat lukken, dus dan maar (nog) ouder worden en wie weet.

  2. Indonesië lijkt me reuze interessant mede vanwege het feit dat het land vroeger bij Nederland hoorde en de heerlijke keuken.

  3. Ha Maaike. Ik zou graag in de herfstvakantie, in verband met de niet meer zo hoge temperatuur, een rondreis willen maken door Zuid Spanje. Bv. Beginnen in Málaga. Dan naar Cordoba en Granada en Sevilla misschien nog Cadiz. En dan op eigen gelegenheid met een huurauto. Lijkt me fantastisch om alle steden met Moorse invloeden te bekijken. Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *