Spaanse appelcake

Spaanse appelcake

Het recept voor deze Spaanse appelcake is zo gemakkelijk en ook nog eens superlekker. Er gaat maar een klein beetje (bruine) suiker in, dus hij is ook niet heel ongezond. Het recept komt uit het boek The Baby-Led Weaning Cookbook van Gill Rapley, een boek vol met lekkere recepten voor baby’s/kleuters én hun ouders. Het grootste verschil tussen een Spaanse cake en een ‘Nederlandse’ is dat er olie gebruikt wordt in plaats van boter. Sowieso wordt in de Spaanse keuken veel meer van (olijf)olie gebruik gemaakt dan van boter. Is ook nog eens stukken gezonder!

Dit heb je nodig voor de Spaanse appelcake:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 40 gram bruine suiker
  • het sap en de schil van een citroen
  • 2 eieren (geklopt)
  • 160 ml olijfolie
  • 3 (zoete) appels

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zeef de bloem en het kaneel in een grote kom. Voeg de suiker en de geraspte citroenschil toe. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de twee geklopte eieren, de olijfolie en het citroensap in. Meng het geheel tot een glad mengsel.

Schil en snijd de appels in kleine stukjes en roer deze voorzichtig door het mengsel. Vet een kleine (ong. 17 cm) ronde of rechthoekige bakvorm in en vul met het mengsel. Bak gedurende 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Even laten afkoelen… en smullen maar!

 

IMG_20160206_165647189

Deze cake is ook heerlijk als ontbijt met een klodder Griekse yoghurt erop. In plaats van appels kun je ook peren gebruiken om te variëren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *