Waar kun je goed winkelen in Barcelona?

Er is natuurlijk ontzettend veel te zien en te beleven in Barcelona. Dus winkelen staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje. Toch schijnt winkelen één van de favoriete bezigheden van toeristen te zijn. Na een nieuwe stad verkend te hebben, vinden veel mensen het leuk om nog even te gaan shoppen. Het aanbod is meestal toch weer heel anders dan thuis. Wist je dat Barcelona een geweldige stad is om te winkelen? Er zijn ontzettend veel gezellige winkelstraten en mooie winkelcentra. Vandaag zal ik vertellen waar je precies moet zijn. En geef toe, het is altijd leuk als iemand vraagt waar je je nieuwe trui gekocht hebt, en dat jij dan kan zeggen ”in Barcelona”, of niet?

Warenhuis:

El Corte Inglés

El Corte Ingles

De Corte Inglés is het grootste en bekendste warenhuis van Spanje met meer dan 75 jaar geschiedenis en bijna 100 filialen. In Barcelona bevindt het grootste filiaal zich op Plaza Cataluña. Persoonlijk vind ik het geweldig om in de Corte Inglés rond te snuffelen. Ze hebben er echt van alles: kleding, parfums, electronica, speelgoed, alles voor in huis… Heb je een galajurk nodig voor een speciale gelegenheid? Een complete uitzet voor de baby? Of misschien wel een nieuwe koelkast of nieuw matras? Ook dat is allemaal bij de Corte Inglés te verkrijgen. De Corte Inglés is zo groot, dat je er gemakkelijk in kunt verdwalen. Onderin de kelder is ook een grote supermarkt waar ze echt alles hebben, zelfs de speciale ingrediënten die ik soms nodig heb voor een Nederlands recept. En wil je tussen het winkelen door even pauze nemen? Dan bevindt zich op de bovenste etage de vernieuwde cafetería met heerlijke koffie, broodjes en koude en warme maaltijden. Mét spectaculair uitzicht over de stad!

uitzicht vanaf de corte ingles

 

Winkelstraten:

Portal del Angel

Deze straat, die alleen voor voetgangers toegankelijk is, loopt vanaf Plaza Cataluña naar beneden (parallel aan de Ramblas) en is vanwege de centrale ligging de drukste winkelstraat van Barcelona. Hier vind je alle bekende en misschien minder bekende ketens, zoals H&M, Zara, Benneton, Massimo Dutti… noem maar op. Grote kans dat je er ook een muziekbandje ziet spelen of groep jongens acrobatisch ziet dansen. Onderaan buigt de straat af naar rechts (als je vanaf Plaza Cataluña komt) en gaat over in de Calle de la Portaferrisa. Hier zet het winkelaanbod zich voort en in deze straat bevindt zich sinds kort ook de HEMA, yes! 🙂

Paseo de Gracia

De Paseo de Gracia staat vooral bekend om de luxere designwinkels van merken als Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Jimmy Choo, Michael Kors, Tommy Hilfiger… Je kunt de Paseo de Gracia vergelijken met de Champs Elysées in Parijs. Dus als designerkleding jouw ding is, dan is dit jouw straat. Het is overigens niet alleen haute couture hoor. Je vindt er ook winkels tussendoor van iets betaalbaardere merken als Mango, H&M, Zara, Berschka, Stradivarius. En ook hier zijn weer genoeg restaurantjes en terrasjes als je even een pitstop wil houden.

Calle Pelayo

Deze straat loopt tussen Plaza Cataluña en Plaza Universidad. Je vindt er vooral een groot aantal schoenenwinkels maar ook leuke kledingzaken, waaronder één van mijn favorieten: Promod. Dit is een mooie, grote zaak met een heel breed assortiment aan kleding.

Rambla de Catalunya

Parallel aan de Paseo de Gracia bevindt zich de Rambla de Catalunya. Op de promenade in het midden bevinden zich heel veel terrasjes, maar aan weerszijden hiervan heb je een hoop leuke winkels, zoals Casas (schoenen), Ese o Ese (Spaans kledingmerk), Muy Mucho (decoratie voor in huis) en het Nederlandse merk Rituals.

Carrer de la Creu Coberta / Carrer de Sants

Een stuk minder bekend, maar wel de langste winkelstraat van Barcelona en zelfs van Spanje. Deze 4 km lange straat loopt van Plaza España helemaal door naar de naburige gemeente Hospitalet. Met meer dan 800 winkels vind je er vast iets van je gading.

Winkelcentra

Naast winkelstraten heb je ook een aantal overdekte winkelcentra (shopping malls) in Barcelona. Deze zijn over het algemeen heel mooi opgezet en hebben een groot aanbod. Naast de vele winkels vindt je er ook altijd een groot aantal restaurants en koffiezaakjes, en vaak zelfs een bioscopencomplex.

L’illa Diagonal: een mooi winkelcentrum gelegen aan de Diagonal met meer dan 170 winkels en restaurants.

Diagonal Mar: ook gelegen aan de Diagonal maar dan helemaal aan het andere einde van de stad vlakbij het Forum, met wederom een groot aanbod winkels, restaurants en een bioscopencomplex.

Las Arenas: dit winkelcentrum bevindt zich in een voormalige arena waar jarenlang aan gewerkt is om deze te renoveren en om te bouwen tot winkelcentrum. Het ziet er heel mooi uit, maar het winkelaanbod vind ik zelf niet geweldig. Ook hier heb je weer een bioscopencomplex en zelfs een grote sportschool op de bovenste verdieping. Het mooiste aan Las Arenas is het dakterras, waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op Plaza España, de Montjuic en de omliggende wijken. Op het dakterras bevinden zich ook een aantal leuke en lekkere restaurantjes!

Las Arenas

Maremagnum: dit winkelcentrum bevindt zich in de oude haven. Je komt er via de brug vanaf het beeld van Columbus. Persoonlijk kom ik hier niet graag. Ik vind de winkels niet zo leuk en bovendien is het er altijd heel erg druk, omdat dit winkelcentrum zo midden in het toeristische gedeelte ligt. Een voordeel van dit winkelcentrum is wel dat het het hele jaar door open is, 365 dagen per jaar van 10:00-22:00 uur.

Maremagnum

Gran Via 2: net iets buiten Barcelona, maar vanaf Plaza España ben je er met de bus binnen 15 minuutjes. Dit is één van mijn favoriete winkelcentra. Het is heel mooi en ruim opgezet. Het ziet er heel luxe uit, maar het zijn gewoon allemaal leuke, betaalbare winkels. Ook in dit winkelcentrum ontbreekt het niet aan restaurants en een bioscopencomplex.

Kleinere, onbekendere winkeltjes

Ben jij meer van de kleine, onbekende winkeltjes met een origineel aanbod? Kleine boetiekjes en vintagespulletjes? Dan kan je met name in de Borne wijk je hart ophalen, maar ook in de wijken El Raval en Gracia zitten zulke leuke zaakjes verstopt.

Leuke Spaanse merken:

Mango en Zara zijn natuurlijk de bekendste Spaanse merken, maar persoonlijk zijn dit niet mijn favorieten. Wat ik wel leuke winkels vind:

  • Oysho – voor ondergoed, pyjama’s en heerlijke huiskleding
  • Natura – originele artikelen die je een positief gevoel geven (o.a. kaarsen, fotolijstjes, sjaals, sieraden, originele cadeautjes…)
  • Massimo Dutti – stijlvolle en elegante kleding
  • Ese o ese – mooie kleding met natuurlijke tinten en materialen

Praktisch:

Hoewel de siesta nog gebruikelijk is in Spanje, sluiten eigenlijk alleen de kleine buurtzaakjes tussen de middag. De grote winkels, zeker in het centrum, zijn allemaal gewoon doorlopend geopend. De openingstijden zijn normaal gesproken van 10:00-21:00 uur van maandag t/m zaterdag (de overdekte winkelcentra zijn zelfs open van 10:00-22:00 uur).

Op zondag zijn de winkels dicht, met uitzondering van een aantal zondagen per jaar, zoals wanneer de uitverkoop begint of vlak voor kerst. Er is twee keer per jaar grote uitverkoop (rebajas in het Spaans). De eerste begint op 7 januari (vlak na Driekoningen dat uitgebreid gevierd wordt in Spanje) en loopt door tot eind februari en de tweede begint op 1 juli en loopt door tot eind augustus.

En jij, winkel je graag tijdens je stedentrip of vind je dat zonde van de tijd?

1 thought on “Waar kun je goed winkelen in Barcelona?

  1. Ik zal niet zeggen dat ik graag winkel, maar snuffel toch hier en daar wel rond. Ook in de Exeimple zijn alle straten eigenlijk vol met winkels, restaurant(je)s. Verbazingwekkend wat je er allemaal kunt kopen. Vooral bij de Chinezen. Lijkt wel de Winkel van Sinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *