De vakantie is voorbij… Weer aan het werk en Oliver voor het eerst naar school

De vakantie is voorbij… Weer aan het werk en Oliver voor het eerst naar school

Nou, het was me het weekje wel hoor… Na drie heerlijke weken vakantie en full time genieten met mijn gezinnetje, begon deze week het ‘echte leven’ weer. (Hoewel je eigenlijk beter de vakantie het ‘echte leven’ kunt noemen natuurlijk.) Afgelopen maandag moest Oliver voor het eerst naar school. Zoals je eerder hebt kunnen lezen in het artikel over onze scholenzoektocht, beginnen de kinderen hier op iets jongere leeftijd met school.

De eerste dag (maandag) was gelukkig nog ‘light’. Om de kinderen te laten wennen, hoefden ze nog maar één uurtje in de ochtend en mochten de ouders mee. Dit was erg leuk, want zo konden we ook gelijk het klaslokaal zien en de andere kindjes, de juffrouw en de andere ouders. De tweede dag was het echter menens en werden de kinderen gelijk in het diepe gegooid, want nu was het wel de hele dag. De hele dag is hier van 09:00 tot 17:00 uur. Tussendoor krijgen de kinderen een uitgebreide maaltijd in de kantine en doen nog een kleine siësta van een uurtje.

Dus daar gingen we op dinsdagochtend… Oliver trots in zijn nieuwe schooloutfit (hier dragen de kinderen een uniform), haren netjes gekamd, rugzak op en een big smile op zijn gezicht! De school ligt een klein beetje verder weg van ons huis dan de crèche en ligt ook niet op de route naar mijn werk, dus we gaan op de fiets. Hoe dichter bij we kwamen, hoe kleiner zijn glimlach werd. Eigenlijk wilde hij helemaal niet. Hij wilde bij mama blijven, zei hij. Maar toch was hij dapper en huilde niet toen ik hem aan de juf overdroeg. Daarna fietste ik snel door naar mijn werk. Hoewel het natuurlijk leuk was iedereen weer te zien, viel mijn eerste dag niet mee. Zo veel werk had ik opgestapeld na drie weken en mijn inbox puilde uit… Maar door de drukte ging de dag wel heel snel en aan het einde van de dag, sprong ik snel weer op mijn fiets, want ik wilde zooo graag naar mijn kleine jongen toe en weten hoe het gegaan was!

img_20160913_083636627_hdr.jpg

Ach, en daar trof ik hem snikkend aan bij één van de juffen op schoot. De dag was wel heel erg lang geweest en het was zo’n groot verschil, al die nieuwe kindjes, nieuwe juf, nieuwe omgeving… Hij had wel goed gegeten werd me verteld, maar geen siësta gedaan want hij riep om zijn mama. -SLIK-

De daaropvolgende dagen waren niet veel beter. Dikke tranen als ik weg ging. Hij zichtbare, en ik onzichtbare. Mijn moederhart had het zwaar te verduren!

Op donderdagmiddag, terwijl ik aan het werk was, belde de school me. Ik schrok me een hoedje! Maar het viel mee. Ze wilden alleen doorgeven dat Oliver een beetje koorts had. Niet hele erge, maar een beetje verhoging. Ze wilden het me laten weten zodat ik, als ik wilde, hem alvast op kon komen halen. Ik liet gelijk mijn werk uit handen vallen en sprong op de fiets. Thuis hebben we lekker samen op de bank tekenfilms gekeken en popcorn gegeten. Eigenlijk was ik blij dat ik hem al eerder lekker bij me had, want eerlijk gezegd: ik moet ook heel erg wennen aan de lange dagen en mis hem behoorlijk!

Gossie, het is echt een grote verandering voor die kindjes hoor. Maar goed, het hoort erbij! Het is een kwestie van wennen en ik weet zeker dat Oliver binnen no time met heel veel plezier naar school gaat. Uiteindelijk hebben we toch allemaal mooie herinneringen aan onze schooltijd?

En zo kwamen we aan bij het weekend. Een weekend waarin we vooral lekker wilden uitrusten en samen wilden zijn, en dat hebben we dus ook gedaan. Geen etentjes of andere spannende uitstapjes, gewoon lekker met Oliver naar het speelpark, wat lekkers nemen op een terrasje en ’s avonds sushi en een filmpje op de bank. Heerlijk!

Ik ben heel benieuwd hoe het de tweede week gaat!

Hoe hebben andere mama’s de eerste schooldag van hun kind(eren) beleefd?

3 gedachten over “De vakantie is voorbij… Weer aan het werk en Oliver voor het eerst naar school

  1. Ach, wat zielig! Ik kan me goed voorstellen dat een lastig begin is, voor zowel Oliver als zijn ouders. En helemaal niet leuk om hem zo achter te moeten laten! Maar zoals je zegt zal het snel wennen. Ben benieuwd hoe het deze week gaat. Sportief uniform trouwens, beter dan het strakke Britse uniform van hier!

    1. Ha Miranda, vanochtend ging hij zonder huilen naar binnen! Er zit vooruitgang in 😉.
      Ja het uniform voor de kleintjes is nog lekker sportief. Vanaf de eerste klas (6 jaar) wordt het op onze school ook wat ‘strakker’ (pantalon en de meisjes een rok!).
      Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *